Gradiška: Za pola godine u opštinskoj kasi manje 576.000 KM

Bez autora
Jul 25 2013

Skupština opštine Gradiška na današnjoj sjednici usvojila je izvještaj o izvršenju budžeta za prvo polugodište ove godine u kojem se navodi da su ostvareni prihodi od 10,17 miliona KM, što je za 576.000 KM manje u odnosu na plan. Podbačaj se pravda kao smanjenje javnih prihoda, od čega najviše prihoda po osnovu PDV-a. Rashodi su u prvom polugodištu veći od prihoda za 419.000 KM, zbog čega je neminovan rebalans budžeta u drugom polugodištu. U Izvještaju se navodi da je budžet opštine Gradiška u prvih šest mjeseci ostvaren sa 94,46 odsto u odnosu na polugodišnji plan.

Gradiška: Za pola godine u opštinskoj kasi manje 576.000 KMSkupština opštine Gradiška na današnjoj sjednici usvojila je izvještaj o izvršenju budžeta za prvo polugodište ove godine u kojem se navodi da su ostvareni prihodi od 10,17 miliona KM, što je za 576.000 KM manje u odnosu na plan.

Načelnik Odjeljenja za finansije Dobrila Todorović rekla je da se podbačaj pravda kao smanjenje javnih prihoda, od čega najviše prihoda po osnovu PDV-a.

- Rashodi su u prvom polugodištu veći od prihoda za 419.000 KM, zbog čega je neminovan rebalans budžeta u drugom polugodištu – ističe Todorovićeva.

U Izvještaju se navodi da je budžet opštine Gradiška u prvih šest mjeseci ostvaren sa 94,46 odsto u odnosu na polugodišnji plan.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik